Tour de Fleece 2024 - La Douce France - spineditie

Tijdens de Tour de France wordt er elk jaar voor mensen die wol spinnen de Tour de Fleece gehouden. Dat wil zeggen dat als de wielrenners fietsen, trappen/spinnen spinners op hun spinnewiel of spintol vrolijk mee. Op het internationale platform Ravelry is dit een wereldwijde happening en erg gezellig!

Ook dit jaar heeft Atelier Het Wolbeest een Tour de Fleece spinbox! Een soort spin 'adventkalender' voor de Tour de Fleece in de vorm van het alom bekende Trivial Pursuit spel. Het overkoepelende thema is dit jaar ‘La Douce France’! Het spel leid je spinnend langs al het moois dat Frankrijk te bieden heeft; van verrukkelijk eten, zoals éclairs en macarons, prachtige lavendelvelden en ambachtelijke zeep naar mooie streken en culturele bezienswaardigheden met aan het einde de zwaar bevochten overwinning! Wat die overwinning precies is, dat blijft nog even geheim!

Er zijn rustdagen tijdens de Tour de France en dan wordt er ook niet gebreid of gesponnen, vandaar 21 x spinwolletje. Je mag gerust doorspinnen hoor..... ;-). Leuke bijkomstigheid: de vragen kun je weer gebruiken voor de pub quiz op Oudejaarsavond 😉.

Er zijn drie uitvoeringen: 21 dagen x 5gr. voor de hand- of tolspinners of 21 x 10gr./20gr. voor spinnewielen met grotere honger!

En... voor de breisters onder ons er is ook een garen editie!

Wat zit er in het pakket?

  • 21 spinwolletjes (5, 10 of 20gr.) apart verpakt en
  • Verrassingen;
  • Breipatroon;
  • Doping in de vorm van koffie, thee, chocolade en lekkernijen.

Welke vezels kan ik verwachten?

Het merendeel van de spinvezels bestaat uit hangeverfd spinlont van o.a. merino/zijde,  blue faced leicester, merino, polwarth, rambouillet, south american. Dit wordt aangevuld door een mix van rolags, handgekaarde batts gemaakt van plantaardige en dierlijke vezels (handgeverfd en commercieel) en hier en daar wat glitter.

Welke kleuren kan ik verwachten?

Een mooi zomers kleurenspectrum passeert de revue in een prachtig kleurverloop per moodboard (zie bijgevoegde plaatjes).

Tot en met wanneer loopt de inschrijving?

Tot en met 15 april 2024, tenzij de pakketten eerder zijn uitverkocht.

Wanneer worden de spinboxen verstuurd?

In mei 2024

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Atelier Het Wolbeest | sitemap | rss